[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

ecommerce in Romania. Una calda: ponderea comertului electronic in totalul vânzărilor din retail a ajuns la 10%. Alta rece: peste 60% dintre comenzi încă se plătesc la livrare şi nu online.

25 octombrie 2021

Piaţa de fashion online din România s-a situat anul trecut la 800 de milioane de euro, într-un tablou în care întreaga piaţă de comerţ online a ajuns la 5,6 miliarde de euro, conform estimărilor GPeC şi ARMO. În 2021, segmentul de fashion online ar putea atinge borna de 1 miliard de euro, potrivit ZF.

Ponderea comertului electronic in totalul vânzărilor din retail a ajuns la 10% in Romania, in vreme ce acelasi indicator este de 15% in Polonia si de peste 30% in Marea Britanie.


Circa 40% dintre cei care cumpără online sunt din Bucureşti şi 60% din total cumpărături online sunt în marile oraşe.

O particularitate a pietei o reprezintă plata ramburs, ceva specific României şi Bulgariei. În România peste 60% din plăţi sunt ramburs, in timp ce in tari precum Cehia sau Polonia peste 70% din comenzi sunt plătite online cu cardul.

O alta particularitate specifica pietei romanesti este ca „avem mulţi clienţi care cumpără direct de pe device-uri mobile,“, a declarat Raluca Radu, country manager ANSWEAR România – o afacere care a înregistrat vânzări de 30 milioane euro in 2020 pe plan local (+36% fata de 2019).

Noutăți
Stay updated to the impact of emerging technologies in fintech & banking.
Banking 4.0 newsletter - subscribe
Cifra/Declaratia zilei

Dariusz Mazurkiewicz – CEO at BLIK Polish Payment Standard

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

To be honest I think that Sinaia, your conference, is much better then Davos.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?