In Uniunea Europeană, în 11 ţări membre, dintre cele 18 în care băncile centrale au şi atribuţii de supraveghere prudenţială, a fost legiferată înfiinţarea direcţiilor de protecţie a consumatorilor de servicii financiar-bancare.
Ştirea că pe rolul Parlamentului ar fi fost înregistrată o iniţiativă legislativă, având ca obiect transferul protecţiei consumatorilor de servicii financiare la Banca Naţională, nu a fost confirmată, scrie Adrian Vasilescu intr-un articol preluat de ZF.
„Deşi nu este depus un proiect de lege, premisele sunt în …sala de aşteptare. (…) Există, deci, problema!,” recunoaste consilierul guvernatorului.
Recent, CA al BNR a adoptat, după o solidă analiză comparativă, un set de decizii privind adecvarea la eventualitatea că autorităţile statului, în ultimă instanţă Parlamentul României, ar hotărî să transfere băncii centrale, prin lege, arbitrajul relaţiilor dintre instituţiile financiare şi clienţii neprofesionişti.
„Şi cum există deja modele, acumulări de experienţe ale unor bănci centrale, BNR a trecut la analiza lor,” a mai precizat Vasilescu.
Descarca articolul complet aici
Banking 4.0 – „how was the experience for you”
„So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”
Many more interesting quotes in the video below: