[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

CERT-RO va implementa un sistem national de avertizare in timp real a populatiei si companiilor vizate de atacuri cibernetice

1 aprilie 2021

Un sistem național de avertizare în timp real a persoanelor fizice și juridice vizate de atacuri cibernetice ar urma să fie implementat în perioada următoare de către CERT-RO (Centrul național de răspuns la incidente de securitate cibernetică) și Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), proiect cu o valoare estimată la aproape 70 milioane de lei, din care finanțarea UE nerambursabilă este de peste 58 milioane de lei, a anunțat miercuri CERT-RO.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea capacității operaționale a CERT-RO în vederea asigurării capabilităților naționale de prevenire, identificare, analiză și reacție la incidentele de securitate cibernetică.

„Prin implementarea proiectului, respectiv prin rezultatele prevăzute, se urmărește creșterea nivelului de securitate a spațiului cibernetic național, precum și creșterea capacității de răspuns la incidente de securitate cibernetică a CERT-RO,” se precizeaza in comunicat.

Potrivit hotnews.ro, sistemul de alertă RO-SAT prevede, printre altele, amplasarea unor sisteme de tip senzor SOC (Security Operation Center) de monitorizare în timp real a rețelelor din locațiile beneficiarilor: Poșta Română, Loteria Română, Autoritatea Electorală Permanentă si 26 primării reședință de județ sau municipiu.

DETALII DESPRE PROIECTUL RO-SAT

Noutăți
Stay updated to the impact of emerging technologies in fintech & banking.
Banking 4.0 newsletter - subscribe
Cifra/Declaratia zilei

Dariusz Mazurkiewicz – CEO at BLIK Polish Payment Standard

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

To be honest I think that Sinaia, your conference, is much better then Davos.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?