[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Grupul Netopia isi restructureaza business-ul. Una dintre entitatile noi create este un fond de investitii. In plus, compania a aplicat la BNR pentru licenta de IP.

11 martie 2021

Update – Netopia a confirmat pentru NOCASH ca este vorba de licenta IP (institutie de plata).

Trecem printr-un proces de restructurare a intregului business. Facem mai multe entitati. Aceasta miscare este necesara datorita faptului ca vom primi o licenta de la BNR,” a declarat Antonio Eram, CEO Netopia Payments la ZF IT Generation.

Una dintre aceste entitati noi este Netopia Ventures, care isi propune ca, din banii generati de Netopia Payments, sa finanteze „antreprenori care vor sa porneasca pe zona de aplicatii mobile, servicii web, si care se leaga de zona de plati,” dupa cum spune chiar Antonio Eram, fondator Netopia Ventures.

In timp ce faceam aceasta organizare ne-am dat seama ca am fost abordati in cursul vremii de tot felul de antreprenori care au cerut sa fim parteneri cu ei, sa facem un angel investments sau sa ii ghidam. Si atunci am zis, daca tot avem niste bani pusi deoparte de ce sa nu ii investim in proiecte in care credem, care au potential, si care sunt in principiu axate pe linia noastra de business si anume plati,” spune Antonio

Compania a facut deja sase investitii. Ultima investitie este in cei de la Milluu, o platforma prin care proprietarii de apartamente pot sa si le inchirieze iar banii pe chirie vor fi primiti in cont. Fara ca proprietarii sa-si mai piarda vremea cu gasirea de clienti, analiza lor, plata utilitatilor etc.

Netopia Venturea a mai investit in Mocap (o platforma pentru managementul proiectelor cu „influencers”), intr-o companie care face supply blockchain, intr-o platforma de management a contractelor de licentiere de muzica’ dar si in Ove, care au dezvoltat un fel de marketplace video.

Acest ultim proiect se bucura de un interes aparte. De ce? „Noi credem ca acesta este viitorul, aceasta abordare multimedia, interactiva, intre cei care vand si cei care cumpara.”

Antonio a declarat ca tichetul mediu este undeva la 25.000 – 30.000 de euro, dar „se poate duce mai sus” si ca investitiile efectuate pana acum se ridica la 150.000 de euro.

„Nu este o suma extraordinara dar vorbim aici de banii nostri, facuti de Netopia. Anul acesta am bugetat până la 150.000 de euro. Mergând pe această direcţie cred că mai este loc de 3-4-5 investiţii mici. Nu suntem asociati cu nimeni, deocamdata. dar se poate duce catre un fond local, fara nicio problema.”

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?