[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

FintechOS primeste o investitie Series A, in valoare de 12,7 milioane euro, pentru extinderea globala in Asia si SUA

10 decembrie 2019

Runda de finanțare a fost condusă de Digital East Fund din partea Earlybird Venture Capital și OTB Ventures, cu participarea actualilor investitori GapMinder și Launchub Ventures.

Capitalul suplimentar obținut prin noua rundă de finanțare va fi utilizat pentru a continua ritmul rapid de creștere a companiei și pentru extinderea operațiunilor sale în Europa, dar și în Asia de Sud-Est și Statele Unite.

De asemenea, „FintechOS va investi în continuare puternic în dezvoltarea mai multor aplicații, servicii și soluții financiare accesibile instant, pentru a facilita accesul la servicii cu valoare adăugată și personalizate pe multiple canale.”, potrivit comunicatului.

Tehnologia FintechOS permite băncilor și companiilor de asigurări tradiționale să țină pasul cu așteptările în continuă schimbare ale clienților, și, în același timp, cu viteza, agilitatea și flexibilitatea fintech-urilor, companii al căror model de business se bazează pe tehnologii inovative.

„Cu ajutorul tehnologiei și expertizei FintechOS băncile și companiile de asigurări pot lansa cu o viteză fără precedent – în săptămâni, în loc de luni sau ani – produse și servicii hiper-personalizate, complet digitale, bazate pe surse complexe de date.”, mai precizeaza compania.

Implementarea tehnologiei FintechOS se poate realiza ca Software-as-a-Service, compania ajutând clienții în procesul lor de migrare către cloud, dar și local (on-premises), platforma integrându-se cu ușurință cu tehnologiile din infrastructura existentă.

FintechOS oferă clienților săi posibilitatea de a utiliza date din peste 150 de surse integrate (din rețele sociale, informații contextuale, sisteme în cloud și soluții enterprise), precum și 20 de procese financiare automatizate (bazate pe inteligență artificială, precum KYC – Know Your Customer, Customer 360, prețuri, analiză de risc etc).

De asemenea, FintechOS pune la dispoziție și un marketplace cu peste 50 de aplicații open source create pentru a facilita utilizarea tehnologiei în procesele de onboarding a clienților noi, de creditare, economisire, asigurări sau pensii.

Parteneriatele strategice cu companii mari precum Microsoft, EY, Deloitte, Publicis Sapient și CapGemini permit intrarea și adopția mai rapidă a tehnologiei FintechOS pe numeroase piețe.

Fondată în 2017 de Teodor Blidăruș și Sergiu Neguț, compania are acum clienți în peste 20 de țări de pe trei continente. Veniturile sale anuale recurente au crescut cu 450% în 2019.

Teodor Blidăruș (foto dreapta), CEO și Co-Founder al FintechOS declară: “Abordarea noastră are în centrul său clientul, nu tehnologia. Am creat FintechOS cu obiectivul de a transforma industria financiară, oferind băncilor și companiilor de asigurări oportunitatea de a acționa și de a reacționa mai repede decât organizațiile fintech, și de a oferi clienților o experiență superioară, contextuală, într-un timp foarte scurt. Cu FintechOS băncile și asigurătorii pot crea aproape instantaneu servicii hiper-personalizate și experiențe îmbunătățite considerabil pentru clienții lor”.

Sergiu Negut (foto stanga), Co-Fondator FintechOS spune: “Este cea mai rapidă poveste de creștere în care m-am implicat până acum, și o experiență fascinantă alături de Teodor Blidarus, pe care îl consider un vizionar de anvergură. Dincolo de succesul FintechOS, cred că avem încă o validare că ecosistemul de antreprenori, business angels și fonduri de investiții începe să funcționeze în România”.

Dan Lupu, Partener la Earlybird spune: “FintechOS este un pionier într-o piață aflată în plin avânt, având viziunea de a transforma modul în care instituțiile financiare reacționează la schimbările pieței și la reglementările din domeniu. Suntem mândri să devenim parte a acestei călătorii care da directia în viitorul serviciilor financiare.”

Dan Mihăescu, Partener Fondator GapMinder declară „FintechOS schimbă paradigme. Viziunea sa, precum și platforma sa tehnologică unică ajută băncile și companiile de asigurări să accelereze dramatic implementarea de noi modalități complet automatizate prin care acestea interactionează cu clienții lor sau cu propriii angajați sau ecosisteme. Și toate acestea într-un mod care poate genera îmbunătățiri de costuri operaționale și care pot fi interconectate ușor cu sistemele deja existente. În ceea ce ne privește, GapMinder s-a implicat înca din 2018 să susțină această companie unică și suntem încrezători să investim în continuare și să urmarim creșterea lor rapidă la nivel internațional.”

Adam Niewinski, General Partner la OTB Ventures declară: “Suntem dornici să investim în companii tehnologice cu o poziționare unică, cepot crește exponențial. Tehnologia FintechOS este transformațională prin capacitatea sa de a oferi o adevărată automatizare digitală pentru toate serviciile și produsele pe care le oferă băncile și companiile de asigurări. Această nouă tehnologie nu este costisitoare și, în același timp, este foarte adaptabilă, contribuind la obținerea unor economii masive, la scăderea costurilor și oferind totodată stimulatori de creștere pentru instituțiile financiare.”

Din portofoliul de clienți FintechOS la nivel global fac parte ERSTE, Vienna Insurance Group, Orange Money, Hyperion Group, TBI Bank, Transilvania Bank și Idea Bank. Compania are birouri în Londra, Amsterdam, Viena, Copenhaga și București și are în plan extinderea operațiunilor în Statele Unite și Asia în 2020.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?