[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Consumatorii romani sunt primii din Europa care beneficiaza de plati in timp real, prin serviciul Visa Direct

2 august 2019

Visa lansează, în premieră europeană, în România, serviciul de plăți instant Visa Direct, prin care clienții își pot primi banii înapoi în timp real (in cel mult 30 de minute de la aprobarea tranzactiei), atunci când returnează produse sau servicii achiziționate cu cardul online. Primul comerciant din Europa care a implementat serviciul Visa Direct este eMAG, cel mai mare retailer online din România.

“De peste 60 de ani, Visa inovează și dezvoltă noi modalități de a plăti în magazine și online. Suntem convinși că noul serviciu va fi primit cu entuziasm de consumatori și comercianți deopotrivă, datorită beneficiilor evidente pe care le oferă. Pentru consumatori este o modalitate sigură și mult mai rapidă de a-și primi banii înapoi, iar pentru comercianți este un avantaj concurențial important și un mod de optimizare a operațiunilor de back-office, demonstrând încă o dată avantajele incontestabile ale plății cu cardul față de numerar”, a declarat Cătălin Crețu, director general pentru România, Croația, Slovenia și Malta în cadrul Visa.

În România, aproximativ 80% din bunurile comandate online sunt achitate în numerar la livrare. Plățile online au înregistrat rate de creștere semnificative în România în ultimii ani, peste creșterea comerțului tradițional. De exemplu, plățile online cu carduri Visa în România au crescut cu 48% în 2018.

Consumatorii care plătesc online beneficiază, de asemenea, de acces rapid și în deplină siguranță la contul lor bancar oriunde, oricând și fără costuri suplimentare, în timp ce plata în numerar presupune timp suplimentar pentru retragerea banilor de la ATM, iar în unele cazuri și comisioane pentru retragerea banilor din cont.

Visa Direct este o platformă de plăți în timp real1 care permite companiilor să beneficieze de rețeaua globală Visa de procesare a plăților pentru a revoluționa tranzacțiile domestice și transfrontaliere între companii şi consumatori[1]. Visa colaborează cu furnizori de servicii de plată, clienți instituții financiare și parteneri strategici pentru a dezvolta servicii pe baza Visa Direct.

Visa Direct este una dintre numeroasele facilități bazate pe interfețele de programare a aplicațiilor de plată (API) disponibile pe platforma Visa Developer – o platformă deschisă menită să stimuleze inovația în domeniul plăților și al comerțului. Platforma este concepută pentru a ajuta instituțiile financiare, comercianții și companiile de tehnologie să răspundă cerințelor consumatorilor și comercianților care se bazează din ce în ce mai mult pe dispozitivele conectate pentru a face cumpărături, pentru a plăti și a fi plătiți.


[1] Visa Direct este un serviciu care facilitează transferurile de fonduri de către clienții instituții financiare ai Visa. Posibilitatea de a iniția tranzacții transfrontaliere depinde de o serie de factori, inclusiv dacă emitentul beneficiar acceptă tranzacții transfrontaliere.



[1] Disponibilitatea fondurilor variază de la o instituție financiară la alta. Visa solicită instituțiilor emitente care permit transferul rapid de fonduri să le pună la dispoziția deținătorilor de carduri în cel mult 30 de minute de la aprobarea tranzacției.

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?