[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Marfin Bank devine Vista Bank, de astazi. Oferta de carduri este confuza: descriere produse pentru Visa, cu imagini Mastercard

21 mai 2019

Banca dorește ca în cel mult un an și jumătate să urce de la actuala cotă de piață de 0.5% la 1%, atrăgând clienți persoane fizice dar și mici companii. Bancherii de la noua Vista Bank se uită după români care câștigă cel puțin 5000 de lei lunar și după firme cu vânzări de până la 50 de milioane de euro anual, potrivit hotnews.ro.

Cu o rețea de 30 de sucursale în România, dintre care 9 în București și 21 în alte orașe, strategia băncii vizează deschiderea mai multor sucursale în orașe-cheie, așa cum este Bucureștiul, în conformitate cu modelul de business şi segmentele adresate. Conform noii strategii, banca folosește un model în care fiecare client are propriul său manager de servicii financiare și primește soluții personalizate.

In portofoliul de produse adresat persoanelor fizice, banca ofera un singur card si acela de credit, care inca se numeste Marfin Classic Credit Card. Cardul este embosat, emis in Lei sub licenta Visa, si ofera o perioadă de graṭie de până la 50 zile, atât la comercianţi cât şi la ATM.

La cum se prezinta oferta bancii pe site, se pare ca Vista Bank este singura din Romania cu o oferta mai bogata pentru persoane juridice, in materie de carduri. Astfel, banca are produse atat de debit cat si de credit pentru companii, ambele emise sub sigla Visa. Desi produsele de card prezentate pe site sunt toate emise sub sigla Visa, imaginile cardurilor folosite de banca sunt numai cu carduri sub licenta Mastercard.

Cel mai probabil ca banca nu a incarcat inca pe site toate produsele. Pana la momentul publicarii acestei stiri inca nu am primit un raspuns oficial din partea bancii.

Vista Bank Romania se situează pe locul 22 din cele 35 de bănci din România în funcție de valoarea activelor, iar obiectivul pe termen scurt este dublarea cotei de piață până la 1% și crearea unui model de afaceri profitabil și durabil pentru a putea participa la viitoarea consolidare a pieței.

Banca a încheiat anul 2018 cu un profit net de 10,7 milioane de lei și cu o valoare a capitalului de 295 milioane de lei. În primele patru luni ale anului 2019, veniturile din exploatare s-au dublat, nivelul creditelor neperformante „a scăzut dramatic”, iar raportul dintre valoarea creditelor și a depozitelor a ajuns la 55%. La sfârșitul lunii aprilie a.c., soldul împrumuturilor a fost de 0,95 miliarde de lei, în timp ce valoarea cumulată a depozitelor a fost de 1,8 miliarde de lei.

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?