[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

BCR promite ca lansarea George va fi „evenimentul anului in industria bancara”

18 octombrie 2018

BCR anunta lansarea platformei George pe 25 octombrie, incepand cu orele 18.30, la Muzeul de Arta Contemporana din Bucuresti. Banca precizeaza ca cei prezenti vor face cunostinta cu George, „primul banking inteligent din Romania”.

Platforma digitală George integrează funcții precum achiziția de credite de consum online si asigura un grad mare de personalizare, clienții putând să-și creeze propria versiune, adaptată nevoilor bancare specifice. Personalizarea se aplică modului în care se pot vizualiza, sorta și organiza informațiile complete pe care George le furnizează despre cheltuielile, economiile, investițiile și transferurile de plăți.

Clientii pot alege, de exemplu, să redenumească produsele și conturile bancare, să selecteze și să grupeze servicii de cont curent pentru a crea pachete noi, astfel încat acestea să reflecte modul lor personal de gestionare a finanțelor și să comute între vizualizarea elementelor într-un mod de tip „listă” sau „pictogramă”.

Printre functiile disponibile clientilor se numara o arhivă a contului curent pe șapte ani, o funcție Remember2Pay pentru facturile viitoare și „Alerte” care avertizează utilizatorii atunci când au loc evenimentele pe care le-au specificat (cum ar fi o anumită plată sau evoluție a prețului acțiunilor).

Noua platformă digitală este folosită de angajații BCR încă de anul trecut, iar din luna iulie a acestui an a fost lansată în fază de testare beta și pe un număr de 5.000 de clienți.

Președintele executiv al BCR, Sergiu Manea, declara, într-un interviu acordat Profit.ro, că platforma George “este un exercițiu extraordinar, „George” arată mai bine ca Amazon, eu știu aceasta pentru că sunt client, dar idea este ca în momentul în care o aduc aici să știu ce utilitate îți aduc ție, clientului, în afară că o să zici wow, e așa de cool!”

Cu ocazia lansarii platformei in Slovacia, Peter Bosek, Chief Retail Officer al Erste Group, declara la randul sau: „Planurile noastre pentru George au fost clare de la bun început: nu am dorit să creăm un alt serviciu de internet banking, nu am vrut doar să modernizăm sistemele vechi. George reprezintă un mod complet nou de a face banking, conceput pentru era digitală în care trăim. Am construit platforma de la zero și am proiectat-o împreună cu clienții noștri – acestea sunt elementele ce fac din George o platformă revoluționară pe care milioane de oameni vor să o utilizeze.”

George a depasit deja doua milioane de utilizatori. În Austria, unde a fost lansat în 2015, a devenit cea mai populară platformă bancară, înregistrând aproape 1,5 milioane de utilizatori (peste o treime din totalul utilizatorilor de banking online din Austria), iar în Republica Ceha, unde a avut loc lansarea preliminară, peste 300.000 de persoane își gestionează economiile prin intermediul său.

Obiectivul Erste Group este introducerea platformei bancare digitale unificate în toate cele șapte piețe în care este prezent (Austria, Republica Ceha, Slovacia, România, Ungaria, Croația și Serbia), până la finele acestui an; pe aceste piete Grupul Erste are peste 16 mil. de clienti. Lansările din Republica Cehă, Slovacia și România vor crește numărul utilizatorilor la 11 milioane.

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?