[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Netopia mobilPay: Peste 1,5 milioane de romani au platit online cu cardul in 2012

21 ianuarie 2013

21 ianuarie 2013: Peste 1,5 milioane de romani au efectuat circa 6 milioane de tranzactii cu cardul pe magazinele online in 2012, generand un volum de 260 mil. Euro, conform estimarilor Netopia mobilPay. Prin platforma mobilPay au fost procesate circa 1,9 milioane de tranzactii, cu 35% mai multe decat in 2011.

Spre comparație, in 2011, numarul celor care si-au platit cumparaturile online, cu cardul, a fost de circa 850.000 iar piata de plati online cu cardul s-a ridicat la 3,8 milioane de tranzactii, volumul total al cumparaturilor online fiind cu 30% mai mare.

“Anul trecut, numarul romanilor care au platit online cu cardul a fost de 1,5 milioane, cu aproximativ 85% mai mare decat in 2011, in timp ce gradul de tranzactionare pe comertul electronic prin card a crescut cu 58% in aceeasi perioada, la peste 6 milioane de tranzacții”, a declarat Antonio Eram, CEO si fondator Netopia mobilPay.

Dintre tranzactiile realizate in 2012 prin platforma mobilpay, cresteri semnificative, de peste 100%, s-au inregistrat in turism. Acestea au fost urmate de fashion, cu 80%, si telecom, cu 50%. Referitor la cea mai mare valoare procesata anul trecut prin intermediul serviciului mobilPay, CEO-ul companiei a adaugat ca aceasta a fost de 6.300 de euro, pentru un pachet turistic.

In cursul anului trecut, compania a atras 700 de comercianti care si-au implementat platforme de plati online.

Netopia mobilPay este lider pe piata din Romania in ceea ce priveste microplatile cu telefonul mobil si unul dintre cei mai importanti procesatori de plati online prin card.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?