[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Lege: termenul in care se poate achita jumatate din minimul amenzii va creste la 15 zile. Contravenientul nu este obligat de faca dovada platii.

30 iulie 2018

Joi a apărut în Monitorul oficial Legea nr. 203/2018 privind măsuri de eficientizare a achitării amenzilor contravenţionale, potrivit hotnews.ro. Documentul instituie un cont unic deschis la Trezoreria statului și un sistem informatic de gestionare a titlurilor de creanță în format electronic. Legea se va aplica tuturor contravențiilor aplicate persoanelor fizice, cu mențiunea că cele la regimul circulației pe drumurile publice se aplică în „sistem pilot” (testare).

Cu această ocazie se modifică și prevederile din OG nr. 2/2001 privind regimul contravențiilor, caz în care se prelungește la 15 zile termenul în care se poate achita jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ.

Ce mai prevede documentul:
. Principalele prevederi ale legii intră în vigoare începând cu 1 ianuarie 2019 inclusiv această modificare a termenului de plată a minimului din amendă, iar normele de aplicare trebuie aprobate până la 31 decembrie;
. În cazul amenzilor achitate în condiţiile prezentei legi, contravenientul nu este obligat să facă dovada plăţii către agentul constatator sau organul din care acesta face parte.

Consulta documentul integral aici: Lege nr. 203/2018 privind măsuri de eficientizare a achitării amenzilor contravenţionale. Monitorul Oficial nr. 0647 din 25 iulie 2018

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?