[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Sunt ministri in Guvernul Romaniei care cred in viitorul criptomonedelor dar vor ca acestea sa fie reglementate

11 decembrie 2017

Tehnologia criptomonedelor ar trebui să fie reglementată, să o înțelegem, să vedem care sunt părțile ei bune și să vedem cum poate fi implementată în economia reală, susține Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

El crede în ideea de criptomonede și este de părere că viitorul și modul în care tranzacționăm va fi afectat de această industrie.

„Cred foarte tare în ideea de criptomonede și cred că viitorul și modul în care tranzacționăm, modul în care băncile se comportă va fi afectat inclusiv de dezvoltarea acestei noi industrii. Este o provocare pentru sistemul bancar pentru că această zonă nu este foarte bine reglementată și cred că ar trebui să fie totuși.”, a declarat Laufer.

„Este o zonă în care circulă foarte mulți bani, capital, dar pe de altă parte este o nouă tehnologie. Trebuie să o înțelegem și să vedem care sunt părțile ei bune și cum poate să fie implementată în economia reală.”, considera ministrul.

„Este unul dintre puținele proiecte care a luat prin surprindere pe toată lumea la nivel global. Acum vedem diverse state care se grăbesc și vor să adopte inclusiv proceduri legale pentru a reglementa transferul, modul de funcționare și așa mai departe’, a mai precizat ministrul pentru Mediul de Afaceri.

Sursa: Agerpres

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?