[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Antreprenorii din principalele orase ale tarii vor primi consultanta intensiva in online din partea mediului privat

12 septembrie 2017

Zitec si Google inițiază un program intensiv de consultanță practică în online destinat companiilor mici și mijlocii din țară. Obiectivul întâlnirilor dintre experții în online și reprezentanții IMM-urilor este creşterea ratei de înţelegere şi utilizare a Internetului şi a soluţiilor disponibile online, în condiţiile în care România este codaşă în rândul ţărilor UE în ceea ce priveşte gradul de digitalizare al populaţiei.

„Astfel, antreprenori din orașe ca București, Brașov, Iași și Constanța vor avea acces la educaţie introductivă în domeniul digital. Cei din București și Iași sunt primii care au acces la cunoştinţe, sfaturi practice şi consultanţă în digital de la experţi instruiți de Zitec în 2 hub-uri dezvoltate de Google. În perioada următoare vor fi demarate activități similare în Brașov, Constanța, dar și în alte hub-uri regionale localizate în alte orașe din țară.”, potrivit comunicatului de presa.

Demersul face parte din programul Atelierul Digital, pe care Google îl desfășoară în România din 2016, în cadrul căruia Zitec este partener.

„Îmbunătățirea competențelor digitale este esențială, având în vedere faptul că online-ul începe să traseze direcțiile întregului mediu de afaceri, atât la nivel global, cât și local. Cu atât mai mult cu cât România, deşi fruntaşă când vine vorba de Internet de mare viteză și anumite performanțe individuale, este, de fapt, ultima țară europeană din punct de vedere al digitalizării economice şi sociale, conform ultimului studiu DESI ”, declară Alexandru Lăpuşan, CEO şi Fondator Zitec.

În clasamentul DESI (Indicele Economiei și Societății Digitale https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/desi ) pe 2017, România se află pe ultimul loc între cele 28 de state membre UE. Deşi zonele urbane sunt acoperite de conexiuni în bandă largă de mare viteză, iar adoptarea de către consumatori a serviciilor mobile în bandă largă se accelerează, rata de digitalizare a economiei româneşti, inclusiv a serviciilor publice, și nivelul competențelor digitale rămân scăzute.

„Salutăm inițiativa Google și programul Atelierul Digital, menite să intervină direct acolo unde este nevoie și să producă un impact real în România ne-digitalizată. Suntem onorați că, pentru implementarea programului de consultanță oferit IMM-urilor, Google a ales să colaboreze cu Zitec. Evident, este vital să existe măsuri rapide la nivelul ministerelor de resort pentru a remedia situația curentă, iar mediul privat a arătat că este pregătit să susțină orice proiect sau inițiativă cu impact real asupra digitalizării economiei și a serviciilor publice”, a mai adăugat Lăpușan.

Potrivit datelor DESI, la nivel de digitalizare, România se află în spatele unor țări din regiune precum Bulgaria, Ungaria sau Slovacia.

Lider pe piața IT din România, Zitec este specializată în dezvoltarea de soluții de afaceri, servicii și produse tehnologice personalizate, precum și servicii de online marketing. Compania a inregistrat o cifră de afaceri de 4 milioane de euro în 2016 și circa 40% din venituri provenite din proiecte externe. La începutul acestui an, Zitec a atras o investiție de peste 1,7 milioane de euro din partea eMAG.

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?