Edenred, cel mai mare emitent de tichete și carduri preplătite pentru companii, organizații și comunități, anunta ca este prima institutia care a obținut autorizația de la Ministerul Finanțelor Publice pentru emiterea de vouchere de vacanță în format electronic, respectiv pe card.
Edenred a demarat astfel emiterea de vouchere de vacanță electronice imediat după obținerea autorizației. Acestea circulă în paralel cu voucherele de vacanță pe suport clasic, de hârtie, pe care compania le emite deja de mai mulți ani.
Față de primele de vacanță, voucherele de vacanță au avantaje fiscale semnificative, fiind impozitate doar cu 16% (impozit pe venitul salarial).
„Voucherele de vacanță electronice simplifică operațiunile legate de distribuirea, utilizarea și decontarea voucherelor de vacanță. Cardul de vacanță de la Edenred, denumit Ticket Vacanța, este dezvoltat sub licența Mastercard și este dotat cu CIP și tehnologie Contactless pentru plăți rapide.”, potrivit comunicatului de presa.
«Cardurile de vacanță simplifică procesele de acordare, utilizare și decontare a voucherelor de vacanță , aducând un mare plus de flexibilitate și mobilitate pentru angajatori și angajați, dar și pentru comercianții parteneri. În plus, voucherele de vacanță sunt o măsură benefică pentru turismul românesc, întrucât sunt cheltuite exclusiv în România, și pot avea un impact real în diminuarea plăților informale în turism », declară Dana Sintejudean, Director General Adjunct al Edenred România.
Companiile private pot oferi fiecărui angajat vouchere de vacanță în valoare de până la 6 salarii minime brute pe economie, respectiv 8700 de lei pe an per angajat.
Până în prezent, aproximativ 50.000 de angajați din România au primit vouchere de vacanță emise de Edenred, pe suport de hârtie.Majoritatea companiilor care au acordat în acest an vouchere de vacanță către angajați provin din domeniile retail, IT, distribuție și servicii.
Cadrul de reglementare & utilizare
Voucherele de vacanță funcționează în baza OUG nr. 8/2009, iar începând cu luna iulie 2017, conform OUG nr. 46/2017, toate instituțiile publice și companiile deținute de stat au posibilitatea de a le oferi angajaților vouchere de vacanță în valoare de maximum 1450 lei/lucrator/an, în funcție de bugetele prevăzute în acest sens.
Angajații-beneficiari pot folosi voucherele de vacanță exclusiv în România, pentru a achiziționa servicii turistice de la hoteluri, pensiuni, agenții de turism licențiate sau unități de tratament balnear autorizate, iar pachetul turistic trebuie să conțină în mod obligatoriu servicii de cazare, conform specificațiilor legislative.
Voucherele de vacanță Edenred emise pe suport hârtie pot fi cheltuite în peste 2.500 de unități turistice afiliate : pensiuni, hoteluri și agenții de turism. In ce priveste voucherele de vacanta electronice, reteaua de acceptare a acestor este în curs de dezvoltare, fiind deja afiliate inclusiv unele dintre cele mai mari agenții de turism din România, prin intermediul cărora se pot achiziționa vacante pe tot teritoriul țării.
În România, Edenred deservește peste 35.000 de companii-client și 1.5 milioane de utilizatori pentru tichete și carduri de masă Ticket Restaurant®, tichete și carduri cadou, tichete de creșă, vouchere de vacanță, tichete sociale, precum și carduri preplătite pentru cheltuieli de afaceri.
Grupul Edenred activează în 42 de țări, având aproape 8.000 de angajati. In 2016, volumul tranzactiilor asigurate de Edenred s-a ridicat la aproape 20 miliarde euro, din care 70% au fost derulate prin card, dispozitive mobile sau online.
Banking 4.0 – „how was the experience for you”
„So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”
Many more interesting quotes in the video below: