[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Dupa ce a recunoscut bitcoin ca metoda de plata, Japonia va aplica tehnologia „blockchain” la serviciile administrative on line

29 iunie 2017

Guvernul japonez va utiliza „blockchain”, tehnologia ce stă în spatele monedei digitale bitcoin, pentru serviciile administrative on line pentru cetățeni și companii, cu scopul de a îmbunătăți securitatea și a reduce costurile, relatează agenția EFE.

Ministerul de Interne și Comunicații din Japonia va începe să testeze pe parcursul acestui an un sistem de procesare a datelor bazat pe acest protocol, și, din 2018, preconizează să îl folosească la scară mai largă pentru servicii precum gestiunea administrativă și fiscală prin intermediul Internetului, conform cotidianului Nikkei.

Sistemul de date cunoscut drept „blockchain” permite procesarea informațiilor într-o manieră sigură și este tot mai utilizat de către entitățile financiare și companii, la nivel mondial, cu diverse scopuri.

Înmagazinarea și procesarea datelor într-o formă descentralizată oferă o protecție împotriva atacurilor cibernetice mai ridicată față de serverele centralizate convenționale, care sunt obligate să recurgă la sisteme scumpe de securitate, au precizat, pentru Nikkei, surse din Guvern.

Executivul nipon prevede, de asemenea, să aplice în viitor „blockchain” și în cazul licitațiilor publice și, în plus, sprijină utilizarea sa în sectorul privat, conform acelorași surse.

Experții preconizează că această tehnologie inovatoare, concepută în 2008 drept element central al bitcoin de „părintele” monedei virtuale, Satoishi Nakamoto, ar putea fi aplicată și la sistemele de conducere automată a vehiculelor, la managementul centralelor energetice sau al altor infrastructuri.

Japonia s-a situat în avangarda mondială în ceea ce privește recunoașterea legală a bitcoin și promovarea utilizării acesteia, aprobând, în aprilie, un act normativ de reglementează criptomonedele drept modalitate de plată, măsură căreia i se va fi adăuga din iulie scutirea de la plata impozitului pentru astfel de tranzacții.

Sursa: Agerpres

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?