[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Visa investeste intr-un start-up suedez cu licenta bancara, evaluat la 2 mld. USD, specializat in plati online

27 iunie 2017

Visa şi Klarna au anunţat astăzi încheierea unui acord în baza căruia Visa va investi în compania de plăți Klarna, precum şi intenţia de a dezvolta un parteneriat strategic în viitor. Klarna este una dintre cele mai dinamice companii de plăţi online din Europa, deservind 60 de milioane de consumatori şi 70.000 de comercianţi din Europa si America de Nord.

„Investiţia planificată de Visa face parte dintr-o strategie globală menită să deschidă ecosistemul de plăți Visa şi să susţină o gamă largă de noi parteneri care contribuie la redefinirea şi optimizarea modului în care îşi fac cumpărăturile milioane de consumatori din întreaga lume. Klarna dezvoltă produse adaptate preferinţelor în plină schimbare ale consumatorilor, oferindu-le flexibilitatea şi simplitatea pe care şi le doresc atunci când îşi fac cumpărăturile.”, potrivit comunicatului de presa.

„Klarna şi-a demonstrat competenţele în domeniul creditelor de consum şi cumpărăturilor online, iar împreună avem aceeaşi viziune privind simplificarea cumpărăturilor online şi pe mobil, la fel ca în viaţa reală”, a declarat Jim McCarthy, Vicepreşedinte Executiv pentru inovaţie şi parteneriate strategice, Visa Inc. „Visa îşi propune să încheie parteneriate cu o nouă generaţie de parteneri şi furnizori de servicii de plată pentru a oferi mai multor consumatori din Europa posibilitatea de a face cumpărături online în siguranţă. Ne dorim să lucrăm îndeaproape cu Klarna pentru a atinge acest obiectiv.”

„Parteneriatul dintre Visa şi Klarna este unul firesc. Ambele companii înţeleg cât de importante sunt încrederea și orientarea spre consumator în dezvoltarea soluţiilor de plată inovatoare,” a declarat Sebastian Seimiatowski, director general şi co-fondator al companiei Klarna.

Anuntul vine dupa ce saptamana trecuta Klarna a primit o licență bancară, care va oferi companiei posibilitatea de a activa în servicii specifice activitatii de carduri și alte produse financiare: compania tehnic va fi numită acum „Klarna Bank”, deși va continua să-și păstreze branding-ul ca atare, potrivit TechCrunch.com.

Conform studiilor Forrester , vânzările online din Europa urmează să înregistreze creşteri de două cifre în următorii ani. Până în 2021, creşterea numărului de dispozitive conectate şi îmbunătăţirea conectivităţii mobile vor conduce la majorarea cotei de piață a vânzărilor online până la 12% din totalul vânzărilor din sectorul retail din regiune. De asemenea, vânzările online din Europa Occidentală urmează să crească, în medie, cu 12% pe an în următorii cinci ani.

Klarna, cu sediul în Stockholm, Suedia, are 1.500 de angajaţi şi este activă în 18 ţări. Compania a fost înfiinţată în 2005 şi a fost desemnată recent drept una dintre principalele companii revoluţionare din lume de către CNBC.

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?