[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Studiu ING: un european din trei este dispus sa renunte la numerar

27 aprilie 2017

Poate că numerarul este în continuare rege pentru majoritatea europenilor, însă mai mult de unu din trei europeni ar fi fericit să renunţe cu totul la el, scrie Bloomberg.

Deja 21% din europeni au rar asupra lor bancnote sau monede, 1% dintre aceştia spunând că nu au avut nevoie să le folosească timp de cel puţin un an, relevă un sondaj realizat în rândul a aproape 15.000 de persoane de la ING. Peste jumătate dintre cei chestionaţi au declarat că au folosit mai puţin numerar în ultimul an, iar majoritatea acestora se aşteaptă să-l folosească chiar şi mai puţin în următorul an.

„O societate fără numerar nu este numai posibilă, dar ar putea fi acceptată de cel puţin o parte a populaţiei din multe ţări europene“, indică mai mulţi cercetători.

Şi totuşi, în timp ce jumătate dintre cei chestionaţi s-au declarat încrezători că se pot descurca fără numerar pentru cel puţin o săptămână, iar 29% dintre aceştia au declarat că se pot descurca pe termen nedefinit, aproximativ trei sferturi din europeni spun că nu vor renunţa niciodată la banii fizici. Britanicii s-au declarat cel mai puţin dispuşi să renunţe la cash.

studiu ING - ce europeni ar renunta la numerar si in ce procent

Sursa: ZF

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?