[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

eMag.ro se extinde in strainatate

24 noiembrie 2011


24 noiembrie, 2011 – Iulian Stanciu, director general eMag.ro,  a anuntat ca din iunie 2012 se vor lansa si in strainatate, prima piata fiind Bulgaria. Motivand aceasta alegere domnul Stanciu a declarat: “In Romania, 20% din total electro-retail este facut online, fata de 1,5% cat este in Bulgaria”. Oficialul companiei a precizat ca pentru 2012, se asteapta la o cifra de afaceri de 150 mil. Euro. Din acest volum anual de vanzari, doar 6% este facut pur online – comanda din eMag.ro si plata direct pe site cu cardul bancar.

Stanciu crede ca acest procent s-ar imbunatati substantial daca mai multe banci ar introduce plata in rate fara dobanda. “In prezent, 50% dintre tranzactiile cu cardul sunt rate fara dobanda. Acest sistem ne-a ajutat sa crestem ponderea platilor online, in total tranzactii de la 4% la 6%. Este nevoie ca mai multe banci sa introduca plata in rate pe segmentul de comert electronic”, a mai adaugat sursa citata.

Patronul eMag.ro considera ca o alta idee a carei implementare ar ajuta mult dezvoltarea comertului online este dotarea curierilor cu terminale care sa accepte cardul la plata. “Niciun mare curier nu are terminal POS la momentul livrarii coletului catre client. Bancile ar trebui sa se gandeasca la aceasta ca la o mare oportunitate de business pentru ca ar conduce la cresterea gradului de tranzactionare”.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?