[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Romania devanseaza media consumatorului european la increderea in tehnologia contactless si viitorul bitcoin

8 iulie 2016

ING a desfasurat un studiu in randul a aproximativ 15.000 de persoane din 13 tari europene, inclusiv Romania, dar si din SUA si Australia. Printre intrebarile adresate au fost doua la care romanii s-au plasat peste media consumatorului european.

Prima a vizat tehnologia contactless, in ce masura consumatorul se simte increzator ca banii sunt in siguranta daca foloseste pentru plati aceasta tehnologie. Ei bine, in timp de media consumatorului european este de 46%, in cazul romanilor increderea urca la 58%. Doar cehii sunt net mai increzatori decat noi in siguranta platilor folosind tehnologia contactless. De asemenea, dupa cehi, romanii au inregistrat cea mai rapida crestere a gradului de incredere in technologia contactless, 2016/2015.

ING survey on contactless

A doua intrebare a facut trimitere la criptomonede,  in ce masura monedele digitale – precum bitcoin – reprezinta viitorul in materie de cheltuirea banilor in mediul online.  O treime dintre consumatorii europeni cred cu tarie in aceasta afirmatie. Romania este din nou in topul tarilor, devansand chiar SUA. Interesant este ca cei mai convinsi de acest lucru sunt turcii.

ING survey on bitcoin

 

 

text

Noutăți
Stay updated to the impact of emerging technologies in fintech & banking.
Banking 4.0 newsletter - subscribe
Cifra/Declaratia zilei

Dariusz Mazurkiewicz – CEO at BLIK Polish Payment Standard

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

To be honest I think that Sinaia, your conference, is much better then Davos.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?