[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Din iulie, Metrorex introduce plata contactless prin card bancar, direct la turnicheti

27 mai 2016

Metrorex anunta ca a semnat astazi un contract cu Banca Comerciala Romana care consta in servicii bancare aferente activitatii comerciale a societatii, respectiv plata prin POS la casierii, automate de vandut cartele si direct la aparatul de taxare cu card bancar contactless.

In sensul celor de mai sus, incepand cu luna iulie a.c. vor fi asigurate urmatoarele:
– servicii de instalare a 47 terminale POS in casierii;
– servicii de instalare a 37 terminale POS la aparate de vandut cartele;
– servicii de instalare a 164 terminale POS pentru plata cu card contactless (instantpay) direct la aparatul de taxare;
– servicii de configurare a echipamentelor instalate in locatiile mentionate;
– servicii de utilizare a echipamentelor POS, mentenanta, suport si helpdesk.


De asemenea, Metrorex informeaza publicul calator asupra faptului ca, in urma unei analize realizate, au fost luate, in ultimele sase luni, o serie de masuri care au imbunatatit activitatea comerciala a societatii, astfel incat la acest moment din cele 37 automate de vandut cartele, 28 sunt functionale, iar 9 au intrat intr-un program de reparatii care se va finaliza la sfarsitul lunii iunie din acest an.

„Ii asiguram pe toti calatorii nostri ca vom face tot ceea ce este posibil pentru ca tehnologiile moderne sa devina suportul de baza pentru plata rapida si sigura a calatoriei cu metroul.”, potrivit comunicatului.

In acest sens, in cadrul proiectului „Modernizarea instalatiilor pe magistralele 1, 2, 3 si TL. Instalatii control acces” pentru 41 de statii, aflat in derulare si care va fi finalizat la sfarsitul anului 2016, se vor instala un numar de 139 automate noi de vandut cartele (AVC-uri) cu toate facilitatile de emitere carduri magnetice, reincarcare carduri contactless, acordare de rest la plata cash si plata cu card bancar, astfel incat fiecare acces din cele 41 de statii sa aiba in dotare minim 2 AVC-uri.

Totodata, cele 37 AVC-uri existente vor fi modernizate, astfel incat vor da rest la plata cu cash si vor avea posibilitatea de a reincarca cardurile contactless. Mentionam ca de la cabinele de acces, legitimatiile de calatorie pot fi achizitionate zilnic in intervalul orar 06:00-22:00.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?