[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Se schimba modelul de business in online pentru platformele de anunturi: OLX.ro introduce plata obligatorie pentru categoria auto

8 ianuarie 2016

OLX.ro, cea mai mare platforma de anunturi de pe piata locala, a introdus, in premiera, plata obligatorie pentru publicarea de anunturi in categoria auto, o schimbare semnificativa a modelului de business pe care s-a bazat pana acum compania, respectiv publicarea gratuită a “mesajelor” comerciale.

Compania facea bani in schimb din servicii de promovare a anunturilor.

Pretul minim pentru publicarea unui anunt in categoria auto a OLX.ro este de 4,8 euro la plata cu cardul online si de 6 euro la plata prin SMS, iar daca utilizatorul opteaza si pentru promovarea acestuia timp de 30 de zile, atunci costul total ajunge la 16,8 euro la plata cu cardul si la 18 euro prin SMS, conform datelor generate de platforma la simularea publicarii unui anunt de vanzare pentru un autoturism. In prima etapa a publicarii unui anunt platforma afiseaza mesajul ca tariful porneste de la 2,8 euro.

In luna decembrie a anului trecut OLX.ro a fost cel mai vizitat site dintre cele masurate de sistemul SATI al Biroului Roman de Audit Transmedia (BRAT), cu 9,4 milioane de clienti unici, 34,7 milioane de vizite si 554 de milioane de afisari.

Anul trecut OLX a cumparat site-ul numarul doi de pe piata, tocmai.ro, consolidand industria.

Autovit.ro, cel mai puternic site de anunturi auto, detinut tot de Napsers, cere bani pentru publicarea anunturilor.

Okazii.ro, cel mai vechi site de anunturi, detinut de fondul de investitii american Broadhurst, a introdus plata de mai multi ani si a pierdut teren in fata platformelor gratuite OLX.ro si tocmai.ro.

In piata de anunturi a intrat si platforma Lajumate.ro, detinuta de Intact Media Group, care a inceput sa castige teren, avand in vedere ca publicarea anunturilor este (inca) gratuita.

Sursa: ZF

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?