[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

British Council Romania nu va mai accepta plati in numerar – taxa de examinare va fi achitata exclusiv online

22 august 2014

Incepand cu 1 noiembrie 2014 va fi acceptata doar plata online pentru toate examenele administrate de British Council Romania, informeaza institutia. Vor putea fi folosite orice carduri, de debit sau de credit, sau optiunea de transfer bancar. Daca cel care urmeaza sa dea examenul nu are cont bancar va putea plati prin intermediul Bancii Transilvania, toate informatiile urmand a fi oferite de catre banca.

Securitatea tranzactiilor online de pe site-ul British Council va fi asigurata de către compania americana Chase Paymentech, pentru care s-a optat in urma unui „proces riguros de selectie la nivel mondial”, dupa cum precizeaza institutia.

Plata online se poate efectua si in prezent insa cei de la Cambridge au decis sa renunte la plata in numerar de la casieria British Council.

Anul trecut, peste 2 mil. De persoane au dat examen la British Council in peste 90 de tari. Consiliul Britanic isi desfasoara activitatea in Romania inca din 1938, in prezent avand centre in orașele Bucuresti, Cluj-Napoca si Iasi. Anual, in Romania, sunt mii de persoane care sustin un examen, al carui cost este de 600-700 RON. Numai în cazul IELTS (International English Language Testing System), considerat drept cel mai popular test de limba engleza din lume, se inregistreaza o medie de 200 de candidati pe luna.

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?