[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

BBVA si Visa lanseaza prima solutie comerciala pentru plati mobile bazate pe cloud

30 iunie 2014

Noul serviciu pentru BBVA Wallet, folosit deja de peste 200.000 de utilizatori, este activ in Spania si va ajunge la clientii BBVA din SUA, Mexic si Chile pe parcursul acestui an. Extinderea internationala a BBVA Wallet a fost posibila datorita modelului de plati bazate pe cloud de la Visa, care presupune partial si folosirea tehnologiei HCE (Host Card Emulation).

BBVA devine primul grup bancar global care lanseaza o solutie comerciala de plati mobile NFC cu ajutorul noilor modele de plati bazate pe cloud de la Visa. Noul sistem permite clientilor BBVA care detin dispozitive mobile Android cu NFC sa realizeze plati contactless prin simpla descarcare a versiunii actualizate a aplicatiei de portofel electronic BBVA Wallet.

„Industria bancara este constienta de cererea pentru plati mobile a clientilor din Europa. Solutiile de plati mobile ofera o modalitate mai rapida si sigura de a face plati si posibilitatea de integrare cu alte tipuri de servicii de mobile banking, contribuind astfel la gestionarea mai buna a finantelor proprii. Platile bazate pe cloud si tehnologia HCE ajuta la introducerea mai rapida pe piata a solutiilor de plati mobile contactless de catre banci si faciliteaza totodata accesul consumatorilor. Suntem incântati ca BBVA, o importanta institutie financiara globala, a ales sa faca acest pas alaturi de Visa, in calitate de partener exclusiv,” a declarat Jeremy Nicholds, Director Executiv Plati Mobile, Visa Europe.

Aplicatia BBVA Wallet este integrata si functioneaza de pe orice telefon Android de ultima generatie prevazut cu tehnologie NFC. Mehmet Sezgin, Director Canale de Plati Globale BBVA, a declarat: „Testele initiale ne-au aratat ca aceasta noua tehnologie permite BBVA sa ofere milioanelor de clienti din intreaga lume un mijloc incredibil de simplu si intuitiv de a incepe sa isi foloseasca telefonul pentru plati contactless – nu trebuie decât sa isi actualizeze aplicatia.”
Noua solutie va fi disponibila tuturor clientilor anul acesta.

ooOOoo

Visa Europe este o companie de tehnologii de plata detinuta si operata de bancile membre si alti furnizori de servicii de plati din 37 de tari din Europa.

In Europa, exista 500 milioane de carduri Visa si 1 € din fiecare 6,5 € cheltuiti este pe un card Visa. In anul financiar incheiat in septembrie 2013, sumele totale cheltuite pe carduri Visa au insumat 2.000 miliarde de euro, in timp ce cheltuielile efectuate la POS au crescut cu 8,5%, la 1.400 miliarde de euro. Cheltuielile online efectuate cu carduri Visa au continuat sa creasca (+20% fata de anul anterior) si s-au situat la 240 miliarde de euro.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?