900.000 de utilizatori s-au inscris in platforma Ghiseul.ro. Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei se asteapta sa fie depasit pragul de un milion pana la 31 martie a.c.

17 februarie 2021

Ghișeul.ro a înregistrat cel de-al 900.000-lea utilizator, o persoană fizică din Sectorul 3 al Municipiului București, potrivit unui comunicat al Autoritatii pentru Digitalizarea Romaniei. De la începutul anului, peste 130.000 de utilizatori s-au înscris pe www.ghiseul.ro – o medie constantă de aproape 3000 în fiecare zi.

De asemenea, începând de la 1 ianuarie, prin intermediul platformei s-au făcut peste 489.000 de tranzacții, în valoare de peste 153.000.000 lei.

În doar cinci săptămâni, numărul utilizatorilor a crescut cu 100.000. Tot mai mulți români au descoperit că Ghișeul.ro este simplu de utilizat, rapid și sigur. Mai avem foarte puțin timp până la recordul absolut pentru administrația publică: un serviciu public va trece de 1 milion de utilizatori! Sunt convins că vom ajunge acolo înainte de 31 martie, data până la care se aplică reducerea de 10% la plata anuală integrală a impozitului pe clădiri, terenuri și mijloace de transport pentru persoanele fizice”

Creșterea exponențială a platformei de plăți online este un rezultat firesc al extinderii serviciilor publice, al înrolării de noi instituții publice și al suplimentării tipurilor de plăți, upgrade-uri pe care le-am realizat anul trecut. Utilizatorii pot achita online peste 300 de servicii publice centrale și locale, toate cu zero comision”, a declarat Octavian Oprea, președintele interimar al Autorității pentru Digitalizarea României.

Ghișeul.ro este o platformă administrată de Autoritatea pentru Digitalizarea României și susținută de APERO – Asociația pentru Plăți Electronice din România. 

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Irina Chitu – country manager finzoom.ro

„Cel mai bine este sa imprumuti maxim 25% din venitul net, pentru a sta linistit. Cata casa imi permit? Asta inseamna 4 ani de venituri.”

Afla aici sfaturile expertului

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?