483 de clienti BRD, posesori de carduri, sunt potentiali castigatori ai loteriei fiscale

17 aprilie 2015

BRD anunta ca un numar de 483 de clienti ai bancii, posesori de carduri, sunt  potentiali castigatori ai Loteriei fiscale. Acestia au realizat pe data de 7 februarie 2015 o tranzactie cu valoarea cuprinsa intre 6 si 6,99 lei si urmeaza sa fie instiintati, începand de saptamana viitoare, prin intermediul aplicatiilor de mobile si internet banking ale bancii.

Pentru a-si revendica premiul, ei trebuie sa depuna pana pe 13 mai bonul fiscal, in original, la orice unitate teritoriala a ANAF, impreuna cu o copie a actului de identitate si o cerere scrisa. Banca va oferi aceasta instiintare la fiecare extragere, prin intermediul serviciilor MyBRD Net si MyBRD Mobile.

Cu peste 2 milioane de carduri emise, BRD Groupe Société Générale se situeaza in topul emitentilor de carduri din Romania, solutiile sale de Internet Banking si Mobile Banking fiind utilizate de peste 610.000 de clienti.

Potrivit datelor Visa Europe, in 7 februarie (numar care a iesit la extragere) romanii au efectuat peste 2.050 de tranzactii cu cardul, fiecare cu o valoare cuprinsa intre 6 si 6,99 lei. Toti acesti posesori de card ar putea fi castigatori in cadrul LBF. Numarul castigatorilor este insa mult mai mare.

In primele doua zile după anuntarea rezultatelor extragerii, ANAF a anuntat ca 4.245 de persoane au depus, la sediile teritoriale ale institutiei, cereri de revendicare a premiului (pana miercuri la ora 10.00). Avand in vedere ca fondul de premiere este de 1 mil. RON, cu cat numarul persoanelor care revendica premii este mai mare, cu atat valoarea castigurilor individuale este mai mica.

Deja reprezentantii Guvernului se gandesc sa schimbe modalitatea de acordare a premiilor. Astfel, una dintre variantele ce ar putea fi luate in calcul in viitor este aceea a impartirii banilor intre cele opt directii regionale, de unde sa se distribuie ulterior premiile, potrivit Antenei 3. Prin aceasta metoda, sumele primite de castigatori ar urma sa fie diferite in functie de regiune. La prima extragere, cele mai multe bonuri castigatoare, 709, au fost inregistrate la DGRFP Iasi, iar cele mai putine, 370, la DGRFP Craiova.

O alta varianta ar fi aceea ca o persoana sa poata depune un numar limitat de bonuri castigatoare, dupa ce extragerea de Paste a facut ca o persoana sa se prezinte cu 23 de bonuri castigatoare.

„Varianta combinata cu tombola cred ca e o solutie buna. E doar o masura care face parte dintr-un puzzle, avem probleme mult mai mari”, spune Cristian Socol, consilier onorific al prim-ministrului Victor Ponta.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash