[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

80 mil. USD pentru 70% din eMAG

28 noiembrie 2012

28 noiembrie, 2012 – Gigantul sud-african Naspers a platit in octombrie circa 80 mil. dolari pentru a prelua pachetul majoritar de 70% din actiunile magazinului online eMag, cifra care rezulta din rapoartele financiare ale companiei facute publice recent si din informatiile disponibile in presa internationala.

Din rapoartele grupului sud-african reiese ca Naspers a platit in total 120 mil. dolari pentru controlul eMag si pentru o participatie minoritara in platforma de comert online din Estul Mijlociu Souq.com.
Potrivit publicatiei Tfour.me din regiune, tranzactia de preluare a acestuia din urma s-ar fi ridicat la 40 mil. dolari, de unde rezulta ca Naspers a platit circa 80 mil. dolari pe 70% din actiunile eMag.

Informatia a fost confirmata ieri de surse din cadrul eMag care afirma ca cele 70% din actiuni au fost vandute cu circa 83 mil. dolari. eMag a avut anul trecut o cifra de afaceri de 145 mil. euro si un profit net de 1,2 mil. euro.

eMAG este cel mai mare retailer online IT&C. Cu ocazia deschiderii sezonului cumparaturilor de iarna – Black Friday – magazinul online a inregistrat vanzari de peste 15 mil. euro, daca sunt luate in calcul si comenzile inregistrate sambata si duminica (24 – 25 noiembrie), cand compania a suplimentat de doua ori promotiile si stocurile.

Sursa: ZF.ro

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?