[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

80 mil. USD pentru 70% din eMAG

28 noiembrie 2012

28 noiembrie, 2012 – Gigantul sud-african Naspers a platit in octombrie circa 80 mil. dolari pentru a prelua pachetul majoritar de 70% din actiunile magazinului online eMag, cifra care rezulta din rapoartele financiare ale companiei facute publice recent si din informatiile disponibile in presa internationala.

Din rapoartele grupului sud-african reiese ca Naspers a platit in total 120 mil. dolari pentru controlul eMag si pentru o participatie minoritara in platforma de comert online din Estul Mijlociu Souq.com.
Potrivit publicatiei Tfour.me din regiune, tranzactia de preluare a acestuia din urma s-ar fi ridicat la 40 mil. dolari, de unde rezulta ca Naspers a platit circa 80 mil. dolari pe 70% din actiunile eMag.

Informatia a fost confirmata ieri de surse din cadrul eMag care afirma ca cele 70% din actiuni au fost vandute cu circa 83 mil. dolari. eMag a avut anul trecut o cifra de afaceri de 145 mil. euro si un profit net de 1,2 mil. euro.

eMAG este cel mai mare retailer online IT&C. Cu ocazia deschiderii sezonului cumparaturilor de iarna – Black Friday – magazinul online a inregistrat vanzari de peste 15 mil. euro, daca sunt luate in calcul si comenzile inregistrate sambata si duminica (24 – 25 noiembrie), cand compania a suplimentat de doua ori promotiile si stocurile.

Sursa: ZF.ro

Noutăți
Stay updated to the impact of emerging technologies in fintech & banking.
Banking 4.0 newsletter - subscribe
Cifra/Declaratia zilei

Dariusz Mazurkiewicz – CEO at BLIK Polish Payment Standard

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

To be honest I think that Sinaia, your conference, is much better then Davos.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?