750.000 de plati cu cardul in 2015 pentru achitarea obligatiilor fiscale – crestere cu 49% fata de 2014

28 ianuarie 2016

Valoarea taxelor si impozitelor locale platite cu cardul a crescut anul trecut cu 42%, la aproximativ 250 milioane lei, in contextul majorarii tranzactiilor online cu 74% si extinderii retelei de acceptare, potrivit datelor raportate de bancile membre Visa Europe din Romania.

Contribuabilii au realizat anul trecut aproape 750.000 de plati cu cardul pentru a-si achita obligatiile fiscale, in crestere cu 49% fata de 2014.

“Romanii si-au folosit mai des cardurile anul trecut pentru a-si achita taxele si impozitele datorate statului, iar cresterea spectaculoasa este in mediul online unde numarul tranzactiilor s-a dublat. In aceste conditii, ne bucura sa vedem ca autoritatile s-au angajat sa sustina platile cu cardul si dezvoltarea platformei ghiseul.ro, iar aici ma refer la strategia MCSI si MFP pentru 2016. Aceste initiative vin in sprijinul eforturilor derulate in Romania de Visa si bancile membre inca din 2009, inclusiv prin campanii de informare si educare precum cea de plata a taxelor si impozitelor cu cardul care in acest an va incepe din februarie,” a declarat Catalin Cretu, directorul regional pentru Romania, Croatia, Malta si Slovenia al Visa Europe.

Per total, 210 primarii din intreaga tara acceptau la finele anului 2015 plata taxelor si impozitelor locale cu cardul la POS si/sau online. Totodata, tot mai multe primarii au decis sa puna la dispozitia contribuabililor posibilitatea de a efectua plati online de taxe si impozite prin intermediul platformei ghiseul.ro, in conditiile in care contribuabilii sunt tot mai interesati sa isi achite obligatiile fiscale simplu, in siguranta si fara costuri suplimentare. Astfel, 188 de primarii acceptau plata prin www.ghiseul.ro la sfarsitul lui 2015, cu 78 mai multe municipalitati comparativ cu finele anului precedent.

Anul 2016 a confirmat tendinta de crestere exponentiala, in primele 20 de zile fiind efectuate cu peste 60% mai multe tranzactii de plati online prin platforma ghjiseul.ro decat in aceeasi perioada din anul trecut. Introducerea posibilitatii de plata a impozitelor – prin ghiseul.ro – si pentru persoanele juridice, va duce la o explozie a platilor prin intermediul acestei platforme. Surse din piata confirma faptul ca Directia Impozite si Taxe Locale (DITL) a Sectorului 3 a incheiat deja testele si este „live” iar in curand urmeaza si DITL Sectorul 4.

tabel date ghiseu

Taxele si impozitele locale pot fi platite cu cardul la POS-urile instalate in sediile administratiilor locale si oficiile postale care accepta tranzactiile cu cardul, online pe www.ghiseul.ro si platformele puse la dispozitie de unele administratii locale, precum si la infochioscurile instalate la sediile administratiei locale, in supermarket-uri si mall-uri.

Visa Europe, impreuna cu bancile membre din Romania, vor derula in perioada 1 februarie – 31 martie 2016 cea de-a saptea editie a campaniei anuale de promovare a platii taxelor si impozitelor locale cu cardul, sub sloganul “Plateste impozitul local cu orice card Visa si poti trai fara griji 10 ani de zile”.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
48 votes · 48 answers
Voteaza
NoCash