60% dintre europeni spun ca intentioneaza sa faca online majoritatea cumparaturilor pentru Craciun – studiu

20 noiembrie 2020

In incercarea de a se bucura de Craciun, dar respectand, in acelasi timp, masurile de distantare sociala cauzate de COVID-19, europenii se indeparteaza de magazinele fizice atunci cand cauta cadouri.

„De fapt, trei din cinci (60%) spun ca intentioneaza sa faca majoritatea cumparaturilor de Craciun online. O cincime (20%) spun chiar ca isi vor face toate achizitiile de sarbatori online anul acesta, in ciuda faptului ca nu procedau astfel de obicei,” potrivit unui studiu Kaspersky.

Avand in vedere ca vanzarile online vor creste, concluziile Kaspersky arata, de asemenea, ca majoritatea utilizatorilor nu isi vor reduce, probabil, cheltuielile de Craciun – in ciuda recesiunii economice de pe continent. Doar un sfert (26%) dintre utilizatori intentioneaza sa-si reduca bugetul de cumparaturi de Craciun anul acesta, cu cel putin o treime sau mai mult, din cauza restrictiilor financiare cauzate de COVID-19. Cifra creste, insa, la 30% in randul tinerilor intre 25 si 34 de ani, grupa de varsta afectata cel mai mult de concedierile cauzate de pandemie.

Kaspersky avertizeaza vanatorii de chilipiruri sa ramana prudenti cu privire la potentialele inselatorii de Black Friday si cu ocazia reducerilor de sarbatori. Daca o oferta pare prea buna pentru a fi adevarata, probabil ca asa este.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?