60% dintre bucuresteni vor sa achite impozitele locale on-line. In prezent, doar Primaria Sector 5 nu permite acest lucru.

20 septembrie 2013

Studiile Visa Europe atesta faptul ca aproape doua treimi dintre bucuresteni doresc sa isi plateasca online taxele si impozitele. Cifrele Primariei Sectorului 3 confirma acest interes, precizand ca unul din 4 contribuabili care au ridicat credentialele si-a activat contul de plata online pe www.ghiseul.ro. In prezent, Primaria Sectorului 5 este singura care nu permite, inca, acest lucru bucurestenilor.

Ieri a avut loc o conferinta de presa in care Primaria Sectorului 3 si-a prezentat primele rezultate ale campaniei „Activeaza-ti contul pe ghiseul.ro si ai numai de csstigat”. Este prima campanie de acest gen in care eforturile unei primarii, de a-si convinge contribuabilii sa plateasca online impozitele, sunt sustinute de o schema de plata (Visa ) si o banca (Banca Transilvania).

„Am demarat acest proiect de promovare a platilor online prin www.ghiseul.ro pentru ca oamenii sa nu mai stea la coada sa plateasca taxele si impozitele mai ales in perioada in care beneficiaza de reducere. Dorim chiar sa realizam un sistem informatizat integrat pentru a remedia deficientele de comunicare intre diferite institutii in privinta platii diferitelor taxe sau amenzi.Un astfel de sistem ar trebui sa existe in toata tara pentru a putea vedea situatia reala a fiecarui contribuabil”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoita.

Inca de la lansarea campaniei, contribuabilii din Sectorul 3 si-au manifestat interesul fata de posibilitatea de a plati online taxele si impozitele locale. Astfel, 2.160 de persoane au venit pana in prezent la sediile DITL Sector 3 si au ridicat datele de acces (utilizator si parola) pentru plata cu cardul pe site-ul www.ghiseul.ro, dintre care 566 au devenit utilizatori ai portalului prin activarea contului de plata online.
„Felicit Sectorul 3 ca a luat aceasta initiativa. Suntem convinsi ca vom creste veniturile colectate de Directia Impozite si Taxe Locale Sector 3”, a declarat Catalin Cretu, vicepresedintele Visa Europe pentru Romania si Croatia.

Primaria Sectorului 3 ofera cetatenilor posibilitatea de a-si plati taxele si impozitelor cu cardul prin www.ghiseul.ro inca de la inceputul anului 2012, iar pana la inceperea campaniei actuale aproximativ 5.000 de persoane isi ridicasera datele de acces pentru platforma.

Contribuabilii care si-au ridicat userul si parola pot accesa de oriunde, in orice moment, platforma www.ghiseul.ro pentru a vedea informatii detaliate privind obligatiile de plata si pentru achitarea acestora direct pe internet. Platforma ofera posibilitatea de a plati cu cardul partial sau total taxele si impozitele locale, precum si amenzile existente, iar dovada platii se primeste pe email in doar 2 minute de la plata efectiva.

„Vrem ca populatia sa isi plateasca facil,de acasa, datoriile catre bugetul local. Vorbim de evitarea aglomeratiei la ghiseele institutiei, de economisirea de timp si de comision zero pentru tranzactiile efectuate, acesta fiind suportat de catre DITL Sector 3”, a declarat Iulian Ilie, director DITL Sector 3.

Campania este in derulare pana la finele acestui an si sustine inrolarea cetatenilor in sistemul national www.ghiseul.ro, platforma de tranzactionare online care permite plata pe internet cu cardul a impozitelor si taxelor locale.

Pana la sfarsitul trim.I din 2014, Directia de Impozite si Taxe Locale a Sectorului 3 se asteapta sa aiba cel putin 10.000 de platitori prin ghiseul.ro. In urmatorii cinci ani, oficialii DITL Sector 3 estimeaza ca cel putin o treime din cei 323.000 de contribuabili isi vor plati impozitele prin Internet.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?