5 ani de tocmai.ro – 15 mil. de anunturi a caror valoare a depasit 100 mld. Euro

4 august 2014

Dupa Zanu’ de la Banca Transilvania, iata ca si Varu’ celor de la Tocmai.ro se impune ca un partener de incredere. Tocmai.ro aniverseaza 5 ani de activitate din pozitia de „site-ul numarul 1 de anunturi din Romania, cu aproape 4 mil. de vizitatori unici in fiecare luna”, potrivit unui comunicat al companiei. In aceasta perioada, utilizatorii site-ului tocmai.ro au publicat un numar de peste 15 milioane de anunțuri a caror valoare este de 460 mld. RON. Numai in 2014, au fost publicate 3 mil. de anunturi in valoare de 150 mld. RON.

In toata aceasta perioada, romanii au vandut si au cumparat de toate. Cel mai mare pret pentru un anunt este cel al unei case din Bucuresti, amplasata in Parcul Carol, cotata la 5.650.000 de euro. Alte obiecte valoroase, din diferite arii de interes, puse la vanzare pe tocmai.ro, au fost: un leagan din bronz pentru copil care costa 1.000 de euro sau tabloul Miss Murray, de Sir Thomas Lawrence, estimat la 100.000 de euro. De asemenea, cel mai de pret ceas pus la vanzare pe site este un Hublot Big Bang, din otel cu diamante, care poate fi cumparat la pretul de 9.999 de euro, iar cel mai scump goblen, care redă Cina cea de Taină, este in valoare de 36.000 de euro.

Reprezentantii site-ului nu mentioneaza care este rata de succes a anunturilor, respectiv din 100 de produse postate cate se si vand efectiv (nu neaparat la pretul de pornire/initial). In schimb fac precizarea ca „responsabilitatea asupra veridicitatii anunturilor publicate pe tocmai.ro ii revine utilizatorului (vanzatorului). Administratorii site-ului le recomandă tuturor cumparatorilor ca, inainte de a finaliza o tranzactie, sa-si ia toate masurile de precautie necesare pentru a se asigura de autenticitatea produselor cumparate.”

La aniversarea a 5 ani de tocmai.ro, site-ul a facut si un top al celor mai cautate anunturi, in functie de litera din alfabet. Audi A4, Bmw, Cositoare, Dacia, Electrician, Ford Focus, Golf 4, HTC One, iPhone 5, Jante, Ktm, Logan, Mercedes, Nokia, Opel Astra, Passat, Q7, Remorca, Sofer,Tractor, (tractor) U650, Vw, Wolksvagen Passat, Xbox, Yamaha, Zafira sunt cuvintele cheie dupa care utilizatorii si-au orientat cautarile. „Acest top arata ca interesul romanilor este mai ales indreptat catre anunturile din categoria „Auto”, urmate de cele din categoria „Electrice și electrocasnice.”, potrivit comunicatului companiei.

„Am tinut cont de fiecare feedback primit si am incercat sa introducem tot timpul noi facilitati si noi beneficii pentru cei care aleg sa desfasoare tranzactii pe tocmai.ro – fie ca doresc sa vanda sau sa cumpere. Si cel mai recent exemplu este serviciul de livrare gratuita. Am invatat impreuna ca anunturile completate corect aduc cele mai rapide rezultate si le-am pus la dispozitie diferite mijloace, prin care sa-si poata promova serviciile si produsele.”, a declarat Andreea Trif, Project Manager tocmai.ro.

Compania a oferit in premiera pe piata de anunturi din Romania serviciul de livrare gratuita iar reactia pietei a fost imediata. Peste 100.000 de vanzatori au publicat aproape 400.000 de anunturi pentru produse marcate cu simbolul „Livrare gratuita si verificare colet”.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?