[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

43% dintre romanii din Generaţia Z (nascuti intre 1995 și 2010) care plătesc cu cardul folosesc telefonul. Media europeană este la 33% – studiu Mastercard

27 iunie 2022

Tinerii romani din generatia Z, cei nascuti intre 1995 si 2010, au o mai mare deschidere catre platile cu mobilul fata de ceilalti europeni din aceasta categorie de varsta. Mihai Buda, director, sales, data & services Mastercard România, Croaţia, Bulgaria, Israel spune ca, potrivit unui studiu efectuat de companie, 43% dintre cei din Generaţia Z din România care plătesc cu cardul folosesc telefonul. Media europeană este la 33%.

In cadrul ZF Retail Summit 2022. Mihai Buda a mai precizat ca pandemia a făcut ca oamenii să îşi redescopere cardul, iar cei care nu îl aveau, să îl solicite. Piaţa a crescut în 2021 cu circa 1 milion de carduri, „o mare parte din creştere venind şi din zona tichetelor de masă”.


In perioada 2020-2021, circa 60% din oameni au încercat să plătească cu cardul măcar o dată. Dintre cei 40% care nu au încercat, aproape toţi au zis că ar vrea să o facă.“ – a declarat Mihai Buda, reprezentantul Mastercard la ZF Retail Summit 2022.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?