[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

4 din 10 tranzactii cu un card Visa sunt efectuate la comercianti; 2 din 10 Euro sunt tranzactionati pe carduri business

22 ianuarie 2013

Visa Romania a terminat anul fiscal incheiat in septembrie 2012 cu un portofoliu de 7,1 mil. carduri, care au generat un volum de 17,5 mld. Euro. Peste 20% din acest volum a fost tranzactionat de cardurile business, produse al caror numar a crescut cu 19%, pana la 400.000. Datele Visa Romania releva faptul ca in anul fiscal 2012 s-au realizat, in medie, 568.000 de tranzactii cu carduri Visa, ceea ce reprezinta o crestere zilnica de 60.000 tranzactii fata de 2011.

De asemenea, raportul frauda/vanzari raportat de catre companie a fost in Romania de 0,003%, mult sub media europeana de 0,04%. Reteaua de locatii comerciale care accepta cardurile Visa este de 96.000.

Numarul tranzactiilor realizate direct la comercianti (la POS si online) cu carduri Visa a crescut in anul fiscal 2012 cu 23,6%, reprezentand 41% din totalul tranzactiilor, in timp ce sumele cheltuite la comercianti pe carduri Visa s-au majorat cu 23,5% potrivit datelor pe Romania raportate de Visa Europe.

Numarul de carduri emise sub sigla Visa in Romania a crescut cu 4%, la 7,1 milioane, in principal datorita extinderii portofoliului de carduri de business. Cardurile pentru companii au inregistrat cresteri de doua cifre pe toti indicatorii: valoarea tranzactiilor s-a majorat cu 28,6%, la 3,6 miliarde euro, sustinuta de platile la comercianti (+31,9%).

Atat volumul cat si numarul tranzactiilor realizate cu carduri de debit Visa direct la comercianti au crescut cu peste 20% in 2012. De asemenea, evolutia portofoliului de carduri de credit indica faptul ca romanii isi folosesc tot mai des cardurile de credit pentru plati zilnice, de valoare mai mica (valoarea medie a tranzactiei la comercianti a scazut cu 5,8%). Valoarea totala tranzactionata cu cardul la comercianti s-a majorat cu aproximativ 32%, iar numarul tranzactiilor a urcat cu 40%.

Catalin Cretu (foto), Director General Romania, Visa Europe, a declarat: „Platile efectuate cu carduri Visa in Romania au continuat sa inregistreze o crestere de doua cifre, in contrast cu cresterile reduse sau negative din alte state membre UE. Cheltuielile realizate cu carduri Visa direct la comercianti s-au majorat cu 23,5% anul trecut, ceea ce inseamna ca tot mai multi romani inteleg avantajele, eficienta si siguranta platilor electronice. Cardurile de business reprezinta cel mai dinamic segment din portofoliul Visa. Valoarea platilor realizate de companii cu cardul s-a majorat cu aproape o treime in 2012, iar numarul cardurilor de business a crescut constant in ultimii doi ani cu aproximativ 19%, ceea ce arata o preocupare tot mai mare privind controlul intern al costurilor si contribuie la diminuarea pierderilor generate de economia subterana”.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?