[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

30% dintre romanii care au participat la un studiu PayPal au declarat ca intentioneaza sa foloseasca aceasta metoda de plata pe viitor

25 august 2015

Un studiu efectuat recent de Gfk pentru PayPal, a relevat faptul ca desi banii gheata sunt in continuare preferati in vacante, platile online câstiga si ele in popularitate. Asa cum era de asteptat, rezultatele studiului au confirmat ca un numar limitat de romani foloseste PayPal. Cei care o fac acopera cheltuieli variate (8%) si cheltuielile pentru cazare (8%).

Chiar daca studiul nu ofera date despre reprezentativitate, este de retinut faptul ca 30% dintre romanii care au participat la studiu intentioneaza sa foloseasca PayPal pe viitor pentru cheltuieli legate de vacante.

O alta concluzie a studiului este ca pentru 59% dintre romani, conexiunile Wi-Fi sunt cel mai important factor la selectarea locului de cazare. In acest fel, accesul la e-mail, retelele de socializare si alte servicii online este mai important decat facilitatile pentru familie (57%) sau distanta pana in centrul orasului (53%).

De asemenea, turistilor le place sa aiba la dispozitie numeroase metode de plata – posibilitatea de a plati pentru vacante in moduri cat mai variate este importanta pentru 55% dintre respondenti.

Sursa: Mediafax

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?