[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

30% din portofoliul de 816.000 carduri al CEC Bank este migrat la cip

12 iulie 2010

12 iulie 2010 – Dupa numai patru ani si jumatate, portofoliul actual de carduri in circulatie al bancii este de 815.911 plastice, in crestere cu aproximativ 6% fata de finele anului trecut. In prezent, peste 30% din carduri sunt prevazute cu microprocesor iar banca intentioneaza sa migreze la cip jumatate din portofoliu in 2010. Marea majoritate a cardurilor bancii (peste 70%) sunt Visa Electron, carduri pe care banca se asteapta sa incheie migrarea la cip in toamna anului 2011.

Desi CEC Bank a debutat relativ recent pe piata cardurilor, banca a reusit sa dezvolte acest segment intr-un ritm apropiat concurentilor cu vechime in domeniu, punand in circulatie, in aceasta perioada, un milion de carduri.

La sfarsitul anului 2009, banca a demarat activitatea de acceptare carduri la comercianti, instaland in locatiile acestora, pana in prezent, 483 echipamente EPOS. Intreaga infrastructura de acceptare carduri a bancii (ATM-uri si echipamente EPOS) este certificata pentru procesarea tranzactiilor generate de carduri cu microprocesor.

De asemenea, incepand din luna iulie 2010, clientii societatilor ENEL Energie S.A. si ENEL Energie Muntenia S.A. au posibilitatea de a-si plati facturile prin intermediul retelei de ATM-uri sau aplicatia de internet banking a CEC Bank. Astfel, de la ATM-urile bancii, clientii posesori de carduri CEC Bank pot plati facturi pentru urmatorii furnizori de utilitati: Vodafone Romania S.A., GDF Suez Energy Romania S.A., ENEL Energie S.A., ENEL Energie Muntenia S.A si CET S.A. Bacau.

In prezent, CEC Bank ofera servicii de eliberare numerar prin card printr-o retea proprie de peste 880 ATM-uri si peste 1.200 echipamente EPOS la ghiseele bancii.

Sursa: CEC Bank & NOCASH

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?