[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

250.000 de copii și tineri de până în 18 ani au cont la Banca Transilvania. Părinții fac primul pas spre economisire pentru copii după ce aceștia încep școala.

13 februarie 2023

250.000 de copii și tineri cu vârsta de până în 18 ani au cont la Banca Transilvania. Peste 95% dintre aceștia au intrări recurente în cont – alocații, burse și bani de la familie. Cei de peste 14 ani, care pot avea și card, preferă plățile cu cardul la comercianți și cumpărăturile online.

Pentru 50.000 de copii și tineri, părinții au ales să economisească prin KidCONT.

Detalii despre KidCONT:

KidCONT poate fi deschis în lei sau euro, în numele copiilor cu vârste de până la 17 ani, pe o perioadă de 1 – 18 ani, în funcție de vârsta copilului.

Suma minimă de constituire a contului de economii este de 500 de lei/100 de euro, iar suma maximă este de 450.000 de lei/100.000 de euro.

Este un produs flexibil pentru că permite retrageri fără a afecta dobânda, care se calculează zilnic și se primește anual, la aniversarea KidCONT.

Clienții care depun în KidCONT, pe parcusul anului, cel puțin 500 de lei/120 de euro și nu au retras bani din cont, primesc a 13-a dobândă – bonus egal cu dobânda lunară.

KidCONT poate fi deschis și alimentat online, prin NeoBT sau în/prin sediile băncii.

Din cifrele Băncii Transilvania reiese că părinții fac primul pas spre economisire pentru copii după ce aceștia încep școala.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?