[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

2019 va fi anul aplicatiilor de wallet. BCR si BRD vor lansa servicii de plati cu mobilul la comercianti

19 noiembrie 2018

Expertii bancari in transformare digitala cred ca 2019 va fi anul aplicatiilor de wallet. Acestia considera ca piata din Romania s-a maturizat si exista masa critica pentru trecerea de la plata cu card contactless la plata cu mobilul, folosind tehnologia NFC.

De altfel, ING a anuntat recent ca dupa primele trei luni de la lansarea serviciului ING Pay, s-au realizat 1 mil. de tranzactii de plata.

In avanpremiera conferintei internationale fintech – Banking 4.0, NOCASH a purtat o discutie cu expertii care sunt implicati in procesul de trasformarea digitala a BCR, BRD si ING. Timp de peste 80 de minute, au fost analizate o serie de teme, de la adoptia platilor instantanee si pana la introducerea inteligentei artificiale. Iata mai jos ce au spus expertii despre adoptia platilor cu mobilul. Este piata pregatita? Exista deja o masa critica?

Pe acest subiect de urmarit emisiunea „Emergente”, intervalul:  25.50′ – 31.45′

Vlad Stanilescu, Director, Head of Digital la ING: „In legatura cu clientii ING pot spune ca da, piata este foarte pregatita si exista deja o masa critica. Rata de adoptie pentru aceasta functionalitate este spectaculoasa. Am depasit un prag substantial de plati. Pentru clientii nostri este o functionalitate foarte relevanta pe care o vedem ca ia amploare. Desi nu a trecut mult timp de cand a fost lansata, rata de utilizare este spectaculoasa. Suntem de-a dreptul entuziasmati.”

Mihai Sandu, Digital Channels Manager la BCR: „Am observat cat este de natural sa faci plati cu mobilul la POS, atat pentru posesor cat si pentru comerciant. Cred ca piata este pregatita. Oamenii care folosesc cardul contactless, pana la urma este un produs cu o penetrare destul de mare in Romania, nu fac o diferenta prea mare intre a apropia cardul de POS  sau a apropia telefonul, care se bazeaza pe aceeasi tehnologie NFC. Foarte curand vom lansa o aplicatie de wallet. La inceputul lui 2019 cu siguranta.”

Florin Boldescu, Chief Digital Officer BRD: „Am incercat sa-mi explic de ce plata cu mobilul nu a explodat in Europa, in piete mai dezvoltate. Plata cu mobilul este cumva simtita de consumator ca o alta modalitate de a face o plata la POS in conditiile in care deja utilizeaza contactless card. Daca un client nu simte ca are ceva in plus sau daca nu are o valoare suplimentara, pentru a nu mai scoate cardul din portofel, s-ar putea sa nu realizeze avantajul sau castigul pentru el si sa nu faca trecerea catre platile cu mobilul.
Dar cred ca exista totusi o nisa mare de consumatori in Romania pentru adoptie. Si BRD va lansa o aplicatie de wallet, ma astept ca tot anul viitor.”

La conferinta Banking 4.0 din 27 noiembrie, vor sustine prezentari si vor participa in panel-uri interactive un numar de 43 de experti din noua tari. La eveniment sunt asteptati 200 de specialisti. Au mai ramas doar cateva zile pentru a-ti putea procura bilet. Rezerva acum!

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?