[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

2 mld Euro pe 300.000 de carduri Visa business in 2010

31 ianuarie 2011

31 ianuarie, 2011 – Desi cardurile Visa business reprezinta doar 4% din portofoliul emitentilor romani, ponderea in volumul tranzactionat depaseste “bine” 15%, ajungand la o valoare a tranzactiilor de 1,97 mld. Euro in 2010, potrivit oficialilor Visa Europe.

Segmentul cardurilor de business a inregistrat o crestere pozitiva pe toti indicatorii, au fost emise mai multe carduri Visa business (+12,5%), volumul tranzactionat pe aceste carduri a fost mai mare (+25,7%), iar numarul trazactiilor la comercianti a fost in crestere (+26%).

“Primul semnal al crizei in Romania a fost scaderea volumelor pe cardurile de business. Din trimestrul III al anului trecut, si mai ales in trimestrul IV, volumele au revenit. Vom vedea daca acest semnal foarte bun se va transforma intr-o tendinta”, a declarat Catalin Cretu, Director General Romania – Visa Europe.

Per total carduri Visa, volumul tranzactiilor – in perioada septembrie 2009 si septembrie 2010 – a inregistrat o crestere cu 19% fata de anul precedent. Din volumul de 24 miliarde Euro, inregistrat pe toate schemele de carduri in perioada amintita, Visa detine peste 50%.

La ultima conferinta de presa organizata de Visa, oficialii companiei au mai anuntat doua vesti bune legate de nivelul fraudei si comportamentul romanilor legat de plata impozitelor folosind cardul bancar.

Astfel, nivelul fraudei inregistrat de piata romaneasca este de 0,006% din volumul tranzactionat, cu mult sub media europeana care este de 0,049%.

De asemenea, in urma primei campanii de promovare a platilor impozitelor si taxelor folosind cardul bancar, desfasurata de Visa in premiera pe piata romaneasca anul trecut, un numar de peste 100 de primarii permit plata acestora la POS, in vreme ce la alte 20 dintre ele se poate plati direct de pe Internet. Numai in primul trimestru din 2010, s-au efectuat peste 70.000 de tranzactii de plati cu cardul, atat POS cat si pe Internet, in valoare de aproape 20 milioane lei.

Subiectul introducerii platii online a impozitelor si taxelor locale a fost discutat saptamana trecuta de o delegatie Visa Europe la sediul MCSI, unde au participat, atat ministrul Valerian Vreme cat si ministrul de finante, presedintele ANAF si directorul general al Trezoreriei. In cadrul intalnirii, au avut loc discutii referitoare la posibilitatile de plata a taxelor si impozitelor prin intermediul cardului si modalitatile pe care Visa Europe le-au utilizat pentru informarea cetatenilor in acest sens. De asemenea, s-a discutat si despre posibilitatea scaderii comisionului care o sa fie perceput la efectuarea tranzactiei de plata (care in prezent este de 2%, dar nu mai mult de 30 de lei), reprezentantii VISA Europe precizand ca in tarile mature din punctul de vedere al platilor electronice, cu cat volumul platilor online creste, cu atat comisionul scade mai mult. Delegatia Visa Europe a fost condusa de catre Stephen Perry – Executive VicePresident, Relationship Management, Sales and Commercial Development (foto), care a afirmat ca proiectul privind plata taxelor si impozitelor cu cardul o sa fie prezentat ca un studiu de caz la nivel european.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?