[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

168 milioane RON pentru dezvoltarea sistemelor de comert electronic si afaceri online

5 ianuarie 2012

5 ianuarie, 2012 – Incepand de azi, antreprenorii pot depune proiecte spre finantare nerambursabila pentru  Operatiunea 3.3.2 „Sprijin pentru dezvoltarea sistemelor de comert electronic  si a altor solutii on-line pentru afaceri” din cadrul Domeniului Major de Interventie 3 „Sustinerea e-economiei”, Axa III  „Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor pentru sectoarele privat si public”. Bugetul total alocat acestui apel de proiecte este de 168 milioane lei, iar beneficiarii eligibili pentru aceasta operatiune sunt IMM-uri. Valoarea maxima a finantarii nerambursabile acordate este de 2.300.000 LEI, iar cea minima de 45.000 LEI.

Inregistrarea propunerii de proiect se va realiza on-line (www.fonduri.mcsi.ro), in mod continuu, incepand cu 5 ianuarie 2012 ora 9,00 si se va incheia in 29 iunie 2012 ora 16,30.

Activitatile eligibile in cazul proiectelor sunt:

1.Achizitionarea de aplicatii software, echipamente TIC, alte mijloace fixe, servicii de consultanta si training specializat necesare pentru:

– Implementarea de sisteme informatice de comert electronic;

-Implementarea de sisteme informatice pentru licitatii electronice;

-Implementarea de sisteme informatice pentru tranzactii electronice securizate;

– Implementarea de sisteme informatice de e-payment (plata electronica);

– Implementarea de sisteme de e-learning (invatamant la distanta) pentru IMM;

– Implementarea altor sisteme informatice pentru dezvoltarea/optimizarea activitatii companiei (Business 2 Business, Business 2 Consumer).

2. Achizitionarea de servicii de consultanta pentru pregatirea si managementul proiectului, inclusiv servicii de asistenta juridica pentru realizarea achizitiilor publice din cadrul proiectului

3. Achizitionarea de aplicatii software si licente software necesare pentru realizarea proiectului

4. Achizitionarea de echipamente TIC (servere, calculatoare personale de tip desktop/portabile monitoare, echipamente de retea, echipamente periferice etc.)

5. Achizitionarea de mijloace fixe, care nu intra in categoria de mai sus, necesare pentru functionarea aplicatiei informatice.

6. Instruirea personalului care va utiliza produsele software implementate si cel care va asigura mentenanta – activitate obligatorie

7. Informare si publicitate pentru proiect – activitate obligatorie

8. Auditarea finala a proiectului, inclusiv auditarea din punctul de vedere al securitatii aplicatiei –activitate obligatorie.

Ghidul solicitantului este publicat in varianta finala, la adresa www.fonduri.mcsi.ro, Sectiunea Ghidurile Solicitantului/ Apeluri deschise. Acesta detaliaza criteriile specifice care trebuie indeplinite de potentialii beneficiari si proiectele acestora, regulile de finantare, circuitul proiectului, modalitatea de selectie a proiectelor, procesul de contractare si implementare, precum si drepturile si obligatiile beneficiarilor.

In cazul cererilor inscrise electronic pana la data de 31 ianuarie 2012 vor prezenta bilantul anual pe 2010, iar cele inregistrate incepand cu data de 1 februarie 2012 vor prezenta obligatoriu bilantul anului 2011.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?