100.000 de romani si-au platit taxele si impozitele prin reteaua SelfPay, in primele doua luni. Crestere cu aproape 80% a numarului de plati fata de aceeasi perioada din 2020.

24 martie 2021

Mai mult de 100.000 de români au ales în lunile ianuarie și februarie 2021 Stațiile de Plată SelfPay pentru plata taxelor și impozitelor, precum impozitele pe clădiri, impozitele pe terenuri sau pe alte bunuri, taxele de salubrizare, plata parcării de reședință, amenzi, dar și taxele pentru starea civilă.

Numărul plăților de taxe și impozite realizate în primele două luni ale anului 2021 prin Stațiile de Plată SelfPay a crescut cu 78% față de aceeași perioadă a anului anterior, ponderea cea mai mare fiind deținută de impozitele pe clădiri, mijloace de transport și terenuri (47,6%), urmate de taxa pentru parcarea de reședință (38%).


Deocamdata, doar sase primarii au optat pentru acest canal de colectare a taxelor si impozitelor de la contribuabili. Este vorba despre primăriile Sectoarelor 4, 5 și 6, din Bucuresti, Arad, Sibiu si Ciugud. 

“În ultimii doi ani, prin rețeaua sa de peste 5.500 de Stații de Plată de tip self-service, SelfPay a devenit un actor tot mai vizibil și important în procesele de digitalizare a organizațiilor și a autorităților publice centrale sau locale din România, precum și în comunitățile în care activează. Soluția digitală de plată dezvoltată de SelfPay ajută administrațiile locale să devină un partener confortabil în dialogul și interacțiunea cu cetățenii prin soluții digitale de plată performante, sigure și ușor de accesat, fără să fie nevoie de activități de instruire a personalului care activează în cadrul departamentelor de specialitate,” a declarat Adrian Badea, CEO al SelfPay.  

Stațiile de Plată SelfPay sunt amplasate în peste 1.000 de localități din țară și pot fi găsite în rețele de retail modern precum Profi, Carrefour, Kaufland, Mega Image, în centre comerciale, benzinării, bănci sau în magazine de proximitate, în intervale orare de pâna la 24/7.

Dintre acestea, Stațiile de Plată SelfPay amplasate în magazinele de retail modern se numără în topul preferințelor pentru efectuarea plăților de taxe și impozite în primele luni ale anului (23,5%). Acestea sunt urmate de Stațiile de Plată SelfPay, amplasate în sediile primăriilor sau ale direcțiilor de taxe și impozite (23%), iar pe locul trei se poziționează Stațiile de Plată SelfPay amplasate stradal (12%), care sunt urmate de cele din unitățile bancare sau IFN-uri (9%), parcări, centre comerciale, magazine de proximitate, piețe și benzinării.

__________

SelfPay deține cea mai mare rețea de Stații de Plată de tip self-service din România, la care sunt disponibile peste 170 de servicii. Din 2020 SelfPay este membru al Asociației Române de Fintech, organism care reprezintă interesele antreprenorilor români care dezvoltă produse tehnice în industria serviciilor financiare.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Irina Chitu – country manager finzoom.ro

„Cel mai bine este sa imprumuti maxim 25% din venitul net, pentru a sta linistit. Cata casa imi permit? Asta inseamna 4 ani de venituri.”

Afla aici sfaturile expertului

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?