100.000 de conturi George deschise digital, prag depasit in aceasta saptamana

22 mai 2020

BCR revine cu informații noi despre măsurile pe care banca le ia, în contextul pandemiei COVID-19. Pe scurt, „lucrurile revin ușor la normal, însă este clar că am intrat într-o nouă normalitate, în care trebuie să ne adaptăm și să venim cu noi soluții pentru clienții noștri.”, spune banca.

In ceea ce priveste cardurile, banca aminteste ca au fost inregistrate 100 de cereri pentru virarea pensiei pe card, primite în Contact Center, până în prezent, prin noul flux special ce permite activarea încasării pensiei pe card fără deplasare la bancă sau la ghișeu Caselor de Pensii, cu livrarea acasă a cardului.

De asemenea, aproximativ 130.000 de carduri noi sau reînnoite au fost expediate prin curier la domiciliul clienților, pe cheltuiala băncii, începând cu 21 martie.


Din perspectiva conturilor deschise digital direct din platforma George, banca spune ca pragul primelor 100.000 de conturi a fost depășit în această săptămână.

Au fost deschise 8.722 de conturi de PFA, printr-un flux simplificat, din care 350 în ultima săptămână.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?