[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

10.000 de contribuabili ai sectorului 3 si-au ridicat datele de acces pentru a plati pe Internet taxele si impozitele

6 noiembrie 2013

In perioada 1 august – 31 octombrie a.c., peste 10% dintre platile pe ghiseul.ro aferente Primariei Sectorului 3 au fost realizate din afara Bucurestiului si peste 5% din strainatate. Utilizatorii platformei ghiseul.ro stau in medie aproximativ 4 minute inregistrati in sistem.

Numarul de contribuabili din Sectorul 3 care pot plati taxele si impozitele locale online cu cardul prin www.ghiseul.ro s-a dublat in doar trei luni, la peste 10.000 de persoane, datorita unei ample campanii derulate de Primaria Sectorului 3 prin Directia de Impozite si Taxe Locale (DITL).

Sub sloganul „Activeaza-ti contul pe ghiseul.ro si ai numai de castigat”, Primaria Sectorului 3 prin Directia de Impozite si Taxe Locale, cu sprijinul Visa Europe si Banca Transilvania, desfasoara in perioada 1 august – 31 decembrie 2013 o ampla campanie de informare si promovare a platilor cu cardul prin www.ghiseul.ro, pentru a sustine inregistrarea contribuabililor pe aceasta platforma.

Aproape 5.400 de contribuabili din Sectorul 3 au venit la sediile DITL si au ridicat datele de acces (utilizator si parola) pentru www.ghiseul.ro in primele trei luni de desfasurare a campaniei. Dintre acestia, peste 1.500 de persoane si-au activat deja contul de utilizator prin schimbarea parolei initiale, iar aproape trei sferturi dintre acestea au varsta cuprinsa intre 25 si 45 de ani.

„Dorim sa multumim contribuabililor din Sectorul 3 care si-au ridicat datele de acces pentru ghiseul.ro. Ne-am dorit ca prin aceasta campanie sa sprijinim inregistrarea contribuabililor in platforma ghiseul.ro, iar raspunsul acestora nu a intarziat sa apara. Mai mult, am observat ca aproape 40% din totalul platilor online din aceasta perioada au fost realizate de persoane nou inregistrate in sistem. Adica aceste persoane au venit la sediile DITL, dar au preferat sa plateasca online cu cardul fara comision intrucat au inteles beneficiile oferite de ghiseul.ro: siguranta, rapiditate, confort”, a declarat Iulian Ilie, director Directia de Taxe si Impozite Sector 3.

Principalul avantaj al platii impozitelor si taxelor locale online cu cardul prin ghiseul.ro este faptul ca tranzactiile pot avea loc oricand si de oriunde. Astfel, in perioada 1 august – 31 octombrie, peste 10% dintre platile pe ghiseul.ro aferente Primariei Sectorului 3 au fost realizate din afara Bucurestiului si peste 5% din strainatate. Mai mult, utilizatorii platformei ghiseul.ro stau in medie aproximativ 4 minute inregistrati in sistem, timp in care afla informatii detaliate privind obligatiile de plata si pot sa le achite direct pe internet cu cardul.

Primaria Sectorului 3 ofera cetatenilor posibilitatea de a-si plati taxele si impozitele cu cardul prin www.ghiseul.ro inca de la inceputul anului 2012, iar pana la inceperea acestei campanii aproximativ 5.000 de persoane isi ridicasera datele de acces pentru platforma online.

Platforma www.ghiseul.ro ofera posibilitatea de a plati online cu cardul partial sau total taxele si impozitele locale, precum si amenzile existente, iar dovada platii se primeste pe email in doar 2 minute de la plata efectiva.

Directia Taxe si Impozite Locale a Primariei Sector 3 permite efectuarea de plati pe ghiseul.ro exclusiv cu autentificare, ceea ce inseamna ca cel care plateste trebuie sa aiba datele de acces in sistem (utilizator si parola). Acestea se obtin, pe loc, la sediul DITL Sector 3.

Practic, indiferent de problema cu care contribuabilul se duce la primarie, indiferent la ce ghiseu se adreseaza, acesta va primi mereu aceeasi prima intrebare (cel putin pe durata campaniei): „v-ati ridicat datele de acces pentru a putea face plati online?”. Astfel, DITL Sector 3 se asigura ca toti contribuabilii care vin la primarie pleaca acasa cu credentialele care le permit efectuarea platilor de impozite pe Internet – evident, daca poseda si un card valid.

Organizatorii acestei campanii intentioneaza ca, plecand de la aceasta experienta, sa realizeze un ghid de bune practici pe care sa-l propuna Guvernului spre consultare si, de ce nu, implementare la nivel national.

Contribuabilii nu platesc comision pentru platile efectuate online cu cardul, acesta fiind suportat de DITL Sector 3.

Sursa: Serviciul Relatii Mass-media, Primaria Sector 3

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?