[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

1 milion de romani au investit in criptomonede peste 400 mil. euro – studiu. La nivel individual, intentia este de a aloca si mai multi bani pentru achizitii, in urmatorul an.

Premium
2 iunie 2022

Investitorii in criptomonede au o varsta medie de 43 de ani, un venit mediu personal de 3900 RON si sunt preponderent barbati. Acest profil este valabil pentru populatia online, cu acces la internet, potrivit unei cercetari de piata realizate de iSense Solutions, la solicitarea NOCASH.RO.

In Romania, populatia online cu varsta cuprinsa intre 18 si 65 de ani este evaluata la 5 mil. de persoane, potrivit lui Andrei Elvadeanu, Head of Market Strategy – iSense Solutions, cel care a prezentat rezultatele in cadrul conferintei internationale Banking 4.0.

Conform studiului, 22% dintre aceste persoane au investit in achizitia de criptomonede. Aceasta inseamna 1,1 mil. de persoane.

In medie, suma investita este de 429 euro. Principalele doua criptomonede achitionate sunt bitcoin si ethereum. Interesant este ca in Top 10 se regaseste si criptomoneda dezvoltata de sibienii de la Elrond. Conform studiului, peste 100.000 de romani au cumparat EGLD.

Desi piata cripto inregistreaza o volatilitate extrem de accentuata, romanii intentioneaza sa investeasca si mai mult in criptomonede. Astfel, peste 510 Euro este suma medie pe care investitorii romani doresc sa o aloce pentru achizitia de criptomonede in urmatorul an.

Legat de volatilitatea pietei, 46% dintre romanii chestionati considera ca aceasta ar putea fi mai bine controlata daca s-ar implica autoritatile centrale/bancile. In ce fel? Prin reglementare. Astfel, 47% dintre persoanele chestionate considera necesara reglementarea criptomonedelor de catre bancile centrale/autoritati.

Alte concluzii ale studiului

. cea mai utilizata platforma de catre romani pentru achizitia de criptomonede este Revolut;

. 63% dintre investitorii romani in criptomonede intentioneaza sa investeasca in criptomonede in anul urmator;

. 93% dintre investitorii romani in criptomonede si-ar dori sa poata converti criptomonedele in numerar la orice ATM.

Sursa: iSense Solutions

Studiul a fost realizat în randul consumatorilor din mediul urban, utilizatori de internet, cu vârste între 18 și 65 de ani, din sase piețe la nivel regional: Albania, Bulgaria, Croația, România, Serbia, Slovenia. Perioada de cercetare a fost   între 6 și 19 mai, care a coincis cu intervalul în care pretul bitcoin a pierdut 27% din valoare, de la 40.000 USD la sub 29.000 USD.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?